Mislukte ramkraak ABN Amro pinautomaat Arkendonk in Oosterhout

Bekijk ook andere albums

Mislukte ramkraak ABN Amro pinautomaat Arkendonk in Oosterhout

OOSTERHOUT - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 04:15 uur, kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er mogelijk een ramkraak was gepleegd bij de geldautomaat bij het winkelcentrum Arkendonk in Oosterhout

Plaats delict
Agenten gingen meteen ter plaatse en troffen bij het winkelcentrum een brandende personenauto aan. Doordat die auto in brand stond, had ook een luifel van het winkelcentrum vlam gevat. De brandweer is ook ter plaatse gekomen en heeft de brand geblust. Door de agenten is de omgeving als ' plaats delict' afgezet. Zij zagen namelijk dat aan de auto een metalen punt gemonteerd was, dus de agenten hielden er meteen rekening mee dat er mogelijk een poging was gedaan om een ramkraak te plegen op de geldautomaat die daar gevestigd is.
 
Geen gevaarlijke stoffen
In de omgeving is meteen een onderzoek gedaan naar verdachte voertuigen of personen. Door de brandweer werden intussen metingen gedaan of er gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen bij de brand, maar dit bleek niet het geval.
 
Gestolen auto
Door medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing zal onderzoek gedaan worden op de plaats van het delict. De personenauto bleek sinds zaterdag als gestolen geregistreerd te staan bij de politie.
 
Permanente afzetting
Door de gemeente zal, nadat het onderzoek door Forensische Opsporing is afgerond, een permanente afzetting gerealiseerd worden, omdat de beschadigde luifel van het winkelcentrum mogelijk gevaar kan opleveren voor voorbijgangers.