Auto rijdt na ongeval in op vol terras langs de Haagweg in Breda

Breda - Na een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising van de Haagweg en de Dijklaan is zaterdagavond 31 mei 2014 één van die auto's een vol terras aan de Haagweg opgereden en heeft daar vier mensen geraakt. Alle slachtoffers zijn naar ziekenhuizen gebracht, drie naar een ziekenhuis in Breda, één naar een ziekenhuis in Tilburg.

De aanrijding vond rond 18.30 uur plaats op de kruising van de Haagweg en de Dijklaan. Een 25-jarige man uit Breda reed in zijn auto over de Oranjeboomstraat in de richting van de Dijklaan en wilde de kruising met de Haagweg oversteken. Op de kruising kwam hij in botsing met een 18-jarige man uit Breda, die over de Haagweg reed in de richting van de Kolfbaanstraat. De 25-jarige man raakte met de voorkant van zijn auto de zijkant van de auto van de 18-jarige man, die daardoor de macht over het stuur verloor en een vol terras opreed. Daar zaten op dat moment diverse mensen.
 
Slachtoffers
Vier mensen raakten door de aanrijding gewond. Het gaat om een 46-jarige man (woonplaats op dit moment onbekend -red.), een man uit Breda (leeftijd op dit moment onbekend -red.) en een 7-jarige jongen uit Breda, die alle drie naar een ziekenhuis in Breda zijn gebracht en om een 50-jarige man uit Breda die naar een ziekenhuis in Tilburg is gebracht. Over de toestand van de slachtoffers is op dit moment niets bekend. De beide bestuurders raakten niet gewond. 
Op het terras ontstond na de aanrijding een chaos, voor minstens één betrokkene is slachtofferhulp ingeschakeld. Mensen die getuige zijn geweest van de aanrijding en behoefte hebben aan slachtofferhulp kunnen dit alsnog aan de politie doorgeven.
 
Onderzoek loopt nog
De politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding en heeft inmiddels diverse getuigen gesproken. Uiteraard komen politieagenten graag in contact met getuigen van het ongeval die zij nog niet hebben gesproken. Ook hebben beide bestuurders een verklaring afgelegd. Er was geen alcohol in het spel. Verkeersongevallenanalisten van de politie hebben ter plaatse een sporenonderzoek uitgevoerd. De politie zet het onderzoek voort.