Politieagent raakt gewond bij verkeersongeval op de A59 bij Terheijden

TERHEIJDEN - Een politieagent raakte woensdagochtend 8 mei 2013 gewond bij een verkeersongeval op de A-59. De agent van de politie eenheid Zeeland- West Brabant maakt het naar omstandigheden redelijk.

Verkeersdrukte
Het ongeluk gebeurde rond 11.50 uur op de vluchtstrook van de oprit bij Terheijden, in de rijrichting Rotterdam. De verkeersintensiteit op de A-59 was erg groot, vanwege de afsluiting van de A-27 in noordelijke richting.  De geüniformeerde agent stond met zijn onopvallende politieauto op de vluchtstrook van de oprit en was in gesprek met een andere automobilist. Deze automobilist had zijn auto ook op de vluchtstrook tot stilstand gebracht.

Kop-staart
Op dat zelfde moment gebeurde er op de rijbaan van de A-59 een aanrijding. Het ging om een kop-staart aanrijding van twee vrachtauto's. De achterste betrokken vrachtauto week uit naar rechts. Het voertuig belandde via de oprit en de vluchtstrook rechts in de berm. Tijdens deze manoeuvre raakte de vrachtauto de twee stilstaande auto's op de vluchtstrook van de oprit. De agent werd daarbij vermoedelijk geraakt door een van de twee auto's, die door de klap verschoven.

Ongevalanalyse
De agent was na het ongeval bij kennis en goed aanspreekbaar. Hij klaagde over pijn in de buikstreek. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Verder raakten er geen andere personen gewond. Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. Het ongeval leidde tot filevorming op de toch al erg drukke A-59.